Zeki Müren, Erdek'te!

Zeki Müren, Erdek

Belediye çalışanı, 20 yıldır Zeki Müren'in şarkılarını dinletiyor



Turistik Erdek ilçesinin belediyesinde bahçıvan olarak görev yapan Yılmaz Genç, Zeki Müren'in şarkılarına tutkunluğuyla dikkat çekiyor.

50 yaşındaki Genç, 20 yıldan bu yana, yaz aylarında, her akşam teybi ve kaset çaları ile birlikte geldiği, ilçe turizminin kalbinin attığı, Çuğra mevkiindeki Ali Haydar Sarı sahil bandında, herkese Zeki Müren şarkıları dinletiyor.

Zeki Müren'e ait 150 kaset ve CD'ye sahip bulunduğunu vurgulayan Yılmaz Genç, Sanat Güneşi”ne sevgisini şöyle dile getiriyor:

Annem, küçükken bana hiç ninni söylememiş. Beni, Zeki Müren'in şarkılarıyla uyutmuş. Daha 3-4 yaşlarında, Zeki Müren'in 15 şarkısını biliyormuşum. Zeki Müren'e sevgimi, 20 yıldan bu yana, bu sahil bandında çaldığım şarkıları ile gösteriyorum. Buradan geçenlere, sanatçımızın daha çok nihavent eserlerini dinletiyorum. Vatandaşların, bu şarkılara gösterdiği ilgi de beni ayrıca mutlu ediyor. Oturarak, bu şarkıları dinlemeleri beni çok sevindiriyor. Hatta birçok kişinin istediği Zeki Müren şarkılarını da onlar için çalarak, dileklerini yerine getiriyorum. Sanat Güneşi'miz Zeki Müren, Erdek'in turizme açıldığı 1950'li dönemlerde, yaz aylarında ilçemize çok sık gelirdi. Böylece, Erdek olarak ona vefâmızı da gösterdiğimi düşünüyorum.”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı